Page Nav

HIDE

Τελευταια νεα:

latest

Συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ 3 & 8-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις...

Συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ 3& 8-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 03 & 08-10-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Διάθεση εκπ/κών στο Ε.Κ. Κατερίνης.

Η παραπάνω διάθεση των εκπ/κών έγινε ομόφωνα δεκτή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ε.Κ Κατερίνης, αλλά στο μέλλον δύναται να τροποποιηθεί, εφόσον εμφανιστούν νέα δεδομένα.

Θέμα 2ο: Τροποποίηση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και πάρθηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση αυτές για τις οποίες απαιτούνταν μετακίνηση του εκπ/κού, σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες ή ταυτόχρονη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλη σχολική μονάδα κατά την ίδια ημέρα, οπότε οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί.

Θέμα 3ο: Δύο αιτήσεις εκπ/κών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η μία αίτηση, ενώ απορρίφθηκε ομόφωνα η άλλη, λόγω έλλειψης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Θέμα 4ο: Αιτήματα δύο εκπ/κών σχετικά με τη διάθεσή τους για διοικητικό έργο.

Θα συνεξεταστούν με τις αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης των συναδέλφων σε σχολικές μονάδες, για την παροχή διοικητικού έργου.

Θέμα 5ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για την απαλλαγή δύο εκπ/κών από το διδακτικό τους έργο, κατόπιν εξέτασής τους από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Οι παραπάνω εκπ/κοί είναι ειδικότητας ΠΕ04.02 και ΠΕ11.

Θέμα 6ο: Αιτήματα έντεκα εκπ/κών, που αφορούσαν την τοποθέτησή τους ή τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Τα δύο εξ αυτών ικανοποιήθηκαν ομόφωνα, τα τρία απορρίφθηκαν ομόφωνα λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης, ένα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, ένα άλλο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 3:1 μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, δύο αιτήματα θα εξεταστούν στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και τα δύο τελευταία θα επανεξεταστούν σε επόμενες συνεδριάσεις.

Θέμα 7ο: Αιτήματα δύο σχολικών μονάδων.

Το ένα εξ’ αυτών αφορούσε την κάλυψη λειτουργικής ανάγκης και το άλλο τη διάθεση εκπ/κού για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου σε σχολική μονάδα, ως υπευθύνου βιβλιοθήκης. Το πρώτο αίτημα ικανοποιήθηκε πλήρως, ενώ το δεύτερο εν μέρει.

Θέμα 8ο: Αιτήματα δύο Δ/ντών σχολικών μονάδων, ώστε να τους διατεθεί εκπ/κός για γραμματειακή υποστήριξη.

Όλα τα αιτήματα που αφορούν την τοποθέτηση εκπ/κών για παροχή γραμματειακής υποστήριξης θα εξεταστούν εντός της εβδομάδας και αφού κληθούν οι συνάδελφοι να υποβάλλουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων για τα σχολεία, που θα ορίσει το συμβούλιο σε σχετική ανακοίνωση. Εξυπακούεται ότι οι εκπ/κοί για γραμματειακή υποστήριξη θα διατεθούν κυρίως στις σχολικές μονάδες, που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και έχουν τα μικρότερα πλεονάσματα σε προσωπικό.

Θέμα 9ο: Τοποθετήσεις εκπ/κών για κατ’ οίκον διδασκαλία και τμήματα ένταξης.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις για κατ’ οίκον διδασκαλία πραγματοποιήθηκαν με ομόφωνη απόφαση στις περιπτώσεις, που έχει υποβάλλει σχετική αίτηση ο εκπ/κός και κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι αιρετοί όταν τοποθετείται υποχρεωτικά.

Επίσης και οι τοποθετήσεις σε τμήματα ένταξης γίνονται κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι αιρετοί, όταν δεν υπάρχουν τα ανάλογα προσόντα για την ειδική αγωγή.

Θέμα 10ο: Τυπική τοποθέτηση αδειούχων εκπ/κών και αποσπασμένων σε άλλα ΠΥΣΔΕ.

Τοποθετήθηκαν συνολικά 27 εκπ/κοί σε σχολικές μονάδες της Κατερίνης, όπου δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν με βάση τα μόρια μετάθεσης, τη δήλωσή τους και τα λειτουργικά κενά, που υπήρχαν στις σχολικές μονάδες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

1) Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ προγραμματίστηκε για την Τρίτη 09-10-2018 με βασικά θέματα τη διάθεση εκπ/κών στα ΔΙΕΚ και την κατανομή των εκπ/κών, που είναι με μηδενικό ωράριο σε σχολικές μονάδες, για παροχή διοικητικού έργου.

2) Αύριο κατά το μεσημέρι θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης οι σχολικές μονάδες, στις οποίες θα διατεθούν εκπ/κοί με μηδενικό ωράριο για παροχή διοικητικού έργου και θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να υποβάλλουν σχετική δήλωση. Κατόπιν το συμβούλιο θα προβεί στις τοποθετήσεις των εκπ/κών με βάσει τα μόρια και τη δήλωσή τους, όπως ακριβώς υλοποιείται από το 2013, κατόπιν πρότασης του αιρετού της ΚΕΕ, μολονότι το τότε συμβούλιο επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Επισημαίνουμε βέβαια ότι το πρόβλημα της γραμματειακής υποστήριξης των σχολικών μονάδων δεν αντιμετωπίζεται ριζικά με αυτές τις τοποθετήσεις και θα πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει οριστική λύση στο θέμα αυτό, επιτρέποντας σε εκπ/κούς που το επιθυμούν να μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις στις σχολικές μονάδες και επιπλέον να γίνουν μόνιμοι διορισμοί διοικητικών υπαλλήλων για την κάλυψη των υπολοίπων κενών. 


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών