Page Nav

HIDE

Τελευταια νεα:

latest

Χωρίς παρωπίδες

Στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 κατατέθηκε κείμενο ψηφίσματος συμπαράστασης στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης . Φυσικά...

Χωρίς παρωπίδες

Στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 κατατέθηκε κείμενο ψηφίσματος συμπαράστασης στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, το κείμενο καταψηφίστηκε από τις κομματικές παρατάξεις. 

Ένα ολόκληρο σχολείο συκοφαντήθηκε και διασύρθηκε κι όμως η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας γυρνάει την πλάτη στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες παραμένουν στο απυρόβλητο, διότι το σύστημα πρέπει να αυτοπροστατευθεί. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Όμως υπάρχει και συνέχεια. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) επέμεινε στις γελοίες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες που περιέχονται στην ερώτηση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ στην βουλή. Ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΕ συνεχίζει να υποσκάπτει τη λειτουργία του σχολείου.

Όμως κάτι τέτοιο δεν προκαλεί  εντύπωση, αφού το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης αποτελεί τον θεματοφύλακα των παραδόσεων του τόπου μας, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για τους κόκκινους συκοφάντες. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή συμπεριφορά βρίσκει στήριξη και από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους.

Ωστόσο, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης κοιτά μπροστά. Αφήνουμε τους συκοφάντες να κάνουν μπάνιο μέσα στην λάσπη και συνεχίζουμε. Όχι μόνο δεν μας πτοούν οι επιθέσεις, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν.

Το ψήφισμα, που ΔΕΝ ψηφίστηκε ποτέ:

"Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταγγέλλει την απαράδεκτη, προσβλητική και συκοφαντική συμπεριφορά των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Δελή και Στολτίδη, οι οποίοι με την με αριθμό πρωτοκόλλου 1094/04-10-2019 ερώτησή τους στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Προβλήματα των μαθητών του Μουσικού-Γυμνασίου Λυκείου Κατερίνης» προχώρησαν σε μια πρωτοφανή επίθεση στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να επικοινωνήσουν ούτε με τη Διεύθυνση αλλά ούτε και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Στο κείμενο της ερώτησης προς την υπουργό Παιδείας, εκτός των άλλων ανακριβειών, αναφέρονται κατά λέξη και τα ακόλουθα ψευδή στοιχεία:

«Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η στάση της Διεύθυνσης του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Κατερίνης που φέτος πρότεινε στους γονείς να απευθυνθούν ως σχολική μονάδα στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, ώστε οι καθηγητές Αρμονίας του Ωδείου να παραβρεθούν στο σχολείο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις πιστοποίησης και οι γονείς να επιβαρυνθούν με το όποιο κόστος.

Επιπλέον των παραπάνω δεν διατίθενται στους μαθητές του Μουσικού - Λυκείου Κατερίνης τα βιβλία Βυζαντινής Μουσικής με συνέπεια να καλείται ο Γονέων και Κηδεμόνων να πληρώσει για την αγορά τους».

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας στις 20-10-2019 με σχετικό κείμενό της, που είδε το φως της δημοσιότητας, είχε καλέσει τους δύο βουλευτές ή να αποδείξουν τα γραφόμενά τους ή να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν έγινε. 

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το κοινοβουλευτικό αυτό περιστατικό που θίγει θεσμικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς θεωρούμε ότι η εν λόγω Ερώτηση δεν έχει στόχο την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αλλά την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών παιχνιδιών σε βάρος των μαθητών του σχολείου και των οικογενειών τους, που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Απαιτούμε από τους δύο βουλευτές, έστω και εκ των υστέρων, να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης."

Γιώργος Βαρδακώστας