Page Nav

HIDE

Τελευταια νεα:

latest

Εντός της εβδομάδας η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για να ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμέ...

Εντός της εβδομάδας η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για να ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, δήλωσε σήμερα (Δευτέρα) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων εντός του 2019, υποστηρίζοντας ότι «διαρθρωτικά και δημοσιονομικά» το εν λόγω μέτρο «δεν είναι αναγκαίο». 

Με την τροπολογία θα αλλάξει, μόνο για φέτος, η σχετική διαδικασία που προβλέπει εκκίνηση των συζητήσεων για τον κατώτατο μισθό, τον μήνα Μάρτιο. 

Ουσιαστικά μέσω της τροπολογίας θα ορίζεται κατ’ εξαίρεση φέτος ότι η σχετική διαδικασία θα εκκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, ενώ θα περιλαμβάνει συντετμημένες προθεσμίες για όλα τα στάδια που προβλέπονται στην εργατική νομοθεσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι βασικό ρόλο στο νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και οι στοχεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Με βάση τον νόμο, ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα πρέπει ως το τέλος του Ιουνίου, να φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου με τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο, έχοντας λάβει υπόψη του το πόρισμα της διαβούλευσης που θα έχει προηγηθεί.